ÇUKURBÜK KÖYÜ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

01.09.2013 00:00

Kavak Çukurbük  Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin Gazi Sosyal Tesislerindeki Geleneksel Kaz Tirit Yemeği Gecesi Kavaklıları bir araya getirirken, şarkılar ve türkülerle coşan davetliler muhteşem bir gece yaşadılar

 

ÇUKURBÜK SALONA SIĞMADI

Kavaklıların geleneksel olarak düzenlediği salonlara sığmayan Kaz Tirit Yemeği etkinliklerinin bir tanesi daha Gazi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Kavak ilçesi Çukurbük Köyü Yardımlaşma ve dayanışma Derneği'nin düzenlediği etkinliğe çok sayıda davetli katıldı. AKS TV tarafından canlı olarak tüm Türkiye'ye aktarılan geceye İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile KADEF Genel Başkanı Op.Dr. Yılmaz Karagöz  ve çok sayıda siyaset, sivil toplum, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri de iştirak etti.

 

BAŞKANLAR OYUN OYNADI

Gecede ilk önce davetlilere Kaz Tirit Yemeği ikram edilirken, yemeğin ardından sanatçı Ümit Kurşun bir birinden güzel şarkı ve türküler ile davetlileri coşturdu. Gecenin sunuculuğunu üstlenen SADEF Genel Sekreteri Yıldıray Baş'ın ısrarı üzerine Belediye Başkanları ile protokol Ümit Kurşun'un seslendirdiği oyun havası eşliğinde hep birlikte oynadılar.

 

TİRİT AĞASI SEÇİLDİ

Renkli görüntülerin yaşandığı gecede Tirit Ağası seçimi de yapıldı. Açık arttırmaya çıkarılan 1 adet kazı 2 bin liraya alan Faruk Özdemir Tirit Ağası oldu. Yeni kurulan ve üye sayısını 300'e çıkaran Çukurbük Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği için sembol bir açılış töreni de gerçekleştirildi. Protokol tarafından kesilen kurdela ile derneğin açılışı gerçekleştirilmiş oldu. Burada konuşan Dernek Başkanı Şerif Demirci, yönetim kurulu tarafından Kavak Dernekler Federasyonu'na katılma kararı aldıklarını açıkladı.

 

41 KERE MAŞALLAH

KADEF Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz ise, Çukurbük Derneğinin katılımı ile KADEF'e bağlı dernek sayısının 41'e çıkacağını belirterek, "41 kere maşallah demek gerekir. Kavaklıların birlikteliği her geçen gün artarak devam ediyor" dedi. Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün'ün "KADEF'e bağlı 1 köy derneğimizin gecesi salona sığmıyor. Belediye Başkanı ağabeylerim ayaklarını denk alsın'"şeklindeki esprisine cevap veren İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş, "Buradan benim çıkaracağım ders salonumuzu daha da genişletmek olacak. Maşallah Yılmaz Bey Bayrak gibi temsil ediyor, Kavak insanımızda salonlara sığmıyor" dedi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise, böylesi canlı bir gecede bulunmaktan büyük keyif aldığını vurgulayarak, "İnsanlarımızın kendi kültürel değerlerine sahip çıkması ve bunu birleştirici bir unsur olarak kullanması en az sizler kadar beni de memnun ediyor" diye konuştu.

 

105 YAŞINDA ÇAKI GİBİ

Konuşmaların ardından Kavak Çukurbük Köyü?nün en yaşlısı Lütfiye Özdemir ile Reşit Tuzak'a Belediye Başkanları tarafından hediye veridi. Necaatin Demirtaş, çakı gibi dinç duran ve 105 yaşında olduğunu söyleyen Reşit Tuzak'a "Maşallah yaşını hiç göstermiyorsun" demesi üzerine Reşit Tuzak'ın "13 tane çocuğum var. En küçüğü 60 yaşında. Torunları ve onların çocuklarını ise sayamıyorum" demesi salonda neşeli anlar yaşanmasına neden oldu.  Gecede belediye başkanları ile KADEF Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz'e birer plaket verildi. Ardından emeği geçenlere de protokol tarafından plaket takdim edildi.  SADEF Genel Başkanı Kaya Aşçı'nın da aralarında bulunduğu geceye katılamayan davetliler ise telefon ve mesajlar ile gönüllerinin salondakilerle birlikte attığını açıkladılar.